Hozzávalók:
1 avokadókörte, 6 dl tej, 1 citrom leve, 1 csokor friss kapor, 1
mokkáskanál törött fehérbors, só (ízlés szerint), csipet porcukor.
Az avokadót meghámozzuk, magját
eltávolítjuk. A gyümölcshúst kis darabokra vágjuk, és a turmixgép poharába
rakjuk. Ráöntjük a citrom. levét és a kicsavart citrom rostos húsát. Addig
keverjük, amíg sűrű pép nem lesz belőle. Ezután hozzáöntjük a tejet, a
fűszereket és a megmosott, apróra vágott friss kaprot. Ugyancsak tovább
keverjük, amíg egynemű, habos, krémszerű levest nem kapunk. Csészékben, alaposan
lehűtve tálaljuk. A nagy nyári melegben igen üdítő. Tej helyett joghurttal is
lehet készíteni, akkor természetesen nem kell bele a citromlé.