Hozzávalók: 1 db 1 kg-os ponty, 6
dkg vaj, 1 pohár tej, 1/2 kávéskanál koriander, 1/2 kávéskanál köménymag, 1/2
kávéskanál fahéj, 1 gerezd fokhagyma
A halat lepikkelyezzük,
megtisztítjuk. Több, váltott vízben kívül-belül alaposan megmossuk, majd
besózzuk és kb. 1 órán keresztül sóban tartjuk.
Ezután egy nagy lábosban, hideg
vízben főni tesszük fel. Kb. 20 percig főzzük. Főzés után szálkátlanítjuk, majd
vajban aranysárgára sütjük. Kivéve a vajból, fokhagymás tejben még kb. 10
percig (mind a két oldalára fordítva) pároljuk. Nagyon ügyeljünk, hogy szét ne
repedjen a hal!
Finomra őrölt korianderrel,
köménymaggal és fahéjjal szórjuk be s így tartjuk a tűzön még kb. 5 percet.
Előmelegített tálon, melegen tálaljuk. (Állítólag hidegen is fogyasztható!)