Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2
csomag korianderlevél (vagy petrezselyem), 2 csípős zöldpaprika, 1 fej
fokhagyma, citromlé, só.
Elkészítés: Először vágjuk apró
kockákra a meghámozott krumplit. Ehhez a sütésre alkalmas, nagy méretű krumpli
a legmegfelelőbb. Az apróra vágott burgonyát vízben mossuk meg, majd forró
olajban süssük meg. Amikor elkészült, szedjük ki az olajból és tegyük félre.
Ezután pirítsuk meg a fokhagymát,
s keverjük össze apróra vágott korianderlevéllel (vagy petrezselyemmel) és
csípős zöldpaprikával - ízlés szerinti mennyiségben.
Végül keverjük az apróra vágott
zöldségek közé a sült krumplit és sózzuk meg. Az egészet jól keverjük össze,
facsarjunk rá citromlevet, és már készen is van!