2013. március 18., hétfő

Birkacomb tejben főtt rizzsel




Hozzávalók: 1 kg birkacomb, 1 fej vöröshagyma, 2 csésze tej, 2 csésze víz, 2 csésze rizs, 20 dkg vaj, 2 evőkanál petrezselyemzöld, fokhagyma, só, bors, ízlés szerint, 4 db paradicsom vagy uborka
A húst kis darabokra vágjuk és bő, sós forró vízben egyszer felforraljuk, majd levétől leszűrjük. A hagymát finomra vágjuk, a vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a leszűrt húsdarabokat, fokhagymával, sóval, borssal együtt pároljuk.
Amikor a hús már puha kivesszük, és melegen tartjuk. A szaftját 2 csésze vízzel felöntjük, hozzátesszük a tejet, és egy kevés cukorral felforraljuk. Végül beletesszük a rizst és addig főzzük, amíg puha s egészen sűrű nem lesz. Bőven fűszerezzük borssal, petrezselyemzölddel. Ezután a sűrű rizst átszedjük egy előmelegített cserép vagy tűzálló tálba, ráöntjük az olvasztott, forró vajat és ízlésesen elhelyezzük rajta a megborsozott, megsózott húsdarabokat. Paradicsom vagy uborkasalátával tálaljuk.