Hozzávalók: 2 db nagy padlizsán,
1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 db tojás, 2
evőkanál vaj, só-bors, ízlés szerint, 4 teáskanálnyi olaj
A padlizsánt külső héjától
megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, gyengén lesózzuk és fél órán át hagyjuk
szitán lecsorogni. Ezután annyi sós vízben, hogy éppen ellepje, puhára főzzük.
Majd leöntjük róla a vizet. A tojásokat villával felverjük, sóval, borssal ízesítjük
és belekeverjük a megfőtt padlizsánkockákat. Az apróra vágott hagymát a vajon
puhára pároljuk és ezt is hozzáadjuk.
Egy palacsintasütőben az olajat
felforrósítjuk, s annyi lepényt sütünk, ahány tojásból készült. Kis lángon szép
világosbarnára sütjük mindkét oldalát. A tetejét zúzott fokhagymával és
petrezselyemzölddel hintjük meg.