Hozzávalók: 1 kg báránylapocka, 1 kg hagyma, 3 kanál olívaolaj, só ízlés szerint. 1/2 evőkanál köménymag, 1 kávéskanál gyömbér, 1 kávéskanál koriander, 1/2 kávéskanál édes paprika, 1 csipet sáfrány, 2 gerezd fokhagyma, 2 db szirupban eltett citrom (cukros szirupban tartósítva), 1 citrom leve, 10 dkg olajbogyó, 2 csésze rizs, zöldpetrezselyem
Mozsárban összetörjük az összes
fűszert. Serpenyőbe helyezzük a megsózott, fokhagymával alaposan bekent,
tetszés szerint feldarabolt, konyhakész húsdarabokat s a négy részbe vágott,
cukros szirupban tartósított citromot.
Megöntözzük két kanál
olívaolajjal és citromlével, majd alaposan megszórjuk az összetört fűszerekkel
és lefedjük. Lassú tűzön legalább 3 órán át, pároljuk.
Ez alatt a maradék olajban
üvegesre fonnyasztjuk a felvágott (nagyon sok) hagymát, melyet hozzáteszünk a
húshoz és még együtt is kb. 15 percig pároljuk. Olajbogyóval, petrezselyemzölddel,
párolt rizzsel tálaljuk.