15 kimagozott aszalt szilva, 3
ek. olaj, 1 kg tisztított birkacomb 3x3 cm-es kockákra vágva, 0,5 csésze
aprított hagyma, késhegynyi sáfrány, 0,5 mk. őrölt fahéj, bors, só, 1 tk.
finomra őrölt mandula, 1 kis darab velős csont,1-1 ek. narancslé, citromlé, csipet
porcukor.
Áztassuk 8 órán át a szilvát.
A szárazra törölt húst pirítsuk
meg olajban, adjuk hozzá a hagymát, sáfrányt, fahéjat, borsot, sót, mandulát,
csontot. Öntsünk hozzá annyi forró vizet, hogy ellepje a húst. Lassú tűzön
pároljuk, lefedve 1,5 óráig. Adjuk hozzá a narancslevet, citromlevet, szilvát.
Pároljuk még 40-50 percig.
Forrón, rizzsel tálaljuk.