Hozzávalók: 4 db padlizsán, 4
evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl joghurt, száraz, tört mentalevél, ízlés
szerint só, bors.
A padlizsánt külső héjától
megtisztítjuk, hosszában kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, gyengén sózzuk. Fél
órán át szitán állni hagyjuk, hogy a keserű leve kifolyjon. Majd hideg vízzel
is megmossuk, lecsurgatjuk. Ezután lisztben megforgatva forró olajban a
padlizsán mindkét oldalát világosbarnára sütjük. Ekkor rátesszük a szétzúzott
foghagymát, és egy kis ideig tovább sütjük együtt. (Vigyázzunk, meg ne égjen a
fokhagyma, mert akkor keserű lesz!) Ezután kivesszük a padlizsánt, és az olajat
lecsurgatjuk róla. Forró tálra szedjük, melegen tartjuk. Joghurttal leöntve,
sóval, borssal, mentával ízesítve tálaljuk.