Hozzávalók: 40 dkg darál hús
(főleg bárányt használnak), 2 ek. aprított kapor, 1 dl tejföl, 5 dkg rizs, 40
dkg szőlőlevél, só, bors, 2 gerezd fokhagymapép, 2 aprított hagyma, 7 dl
marhahúsleves, 4 ek. olaj, 1-2 kk. paradicsompüré.
Az alaposan megmosott
szőlőleveleket 5 percig főzzük sós vízben. Szűrjük le, nyomkodjuk ki belőle a
vizet. Az olajban pároljuk üvegesre a hagymát, keverjük bele a paradicsompürét,
öntsünk 2 dl levest. Forraljuk fel, tegyük bele a rizst, főzzük 10 percig, míg
a leve elfő. Hűtsük ki, keverjük bele a kaprot és a húst. Tegyünk minden
levélre 1 kk. tölteléket, göngyöljük össze, végeit nyomkodjuk be. A megtöltött
leveleket egymás mellé és fölé rakjuk lábasba, öntsük rá a maradék levest.
Takarékon főzzük 45-50 percig.