Hozzávalók:
10 gerezd zúzott fokhagyma, 1 l
csirkehúsleves, 2 ek. reszelt sajt, 4 tojás, só, bors, néhány csepp
Tabasco-mártás, 1 ek. liszt, 2 ek. vaj, pirított kenyér (elhagyható)
A díszítéshez petrezselyem
Elkészítés: Egy serpenyőben
felforrósítjuk a vajat, beletesszük a fokhagymát a liszttel, és üvegesre
sütjük. Felöntjük a levessel, és 15 percig főzzük. Szitán átszűrjük, sóval,
borssal és Tabasco-mártással ízesítjük. Visszatesszük a tűzre, és amikor
gyöngyözve forr, egyenként beleütjük a tojásokat. Pirított kenyérkockákkal és
reszelt sajttal, frissen vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
Változat: Előmelegített tűzálló
tányérokba merjük a leszűrt levest. Beleütjük a tojások sárgáját. Lefedve
néhány percig állni hagyjuk. A tojássárgája ebben a változatban folyékony marad.
A pirítóst külön kínáljuk hozzá.
Változat: Olívaolajban
tükörtojást sütünk, és a leves tetejére helyezzük. A tojás alá tehetjük a
pirítóst.