Hozzávalók: 40 dkg kolozsvári
szalonna (3...5 mm vastagságra felszeletelve), 80 dkg kicsontozott nyers tarja
(1 cm vastagságra felszeletelve), 1 kg savanyúkáposzta (kissé eldarabolva. 50
dkg lóbab (beáztatott) 30 dkg nyers füstölt hús (pl. tarja; 1...1.5 cm-es
kockákra vágva), 1 szál parasztkolbász (félcentis karikákra vágva), 2-3 doboz
paradicsompüré 1-2 evőkanál paprikakrém (erős)
Lerakási sorrend (6 literes
lábasba):
1) Kolozsvári szalonna,
2) nyers tarja,
3) káposzta fele,
4) bab,
5) füstölt hús,
6) parasztkolbász,
7) káposzta másik fele,
8) paradicsompüré fele elkeverve 2-3 deci vízben és a paprikakrémmel
(ráönteni),
9) annyi vizet utánatölteni, hogy éppen ellepje,
10) paradicsompüré másik felét a
tetejére kenni.
Sütni nagy lángon, fedő alatt 2
órát, fedő nélkül még egy órát. Ha a víz
elfő, pótolni kell. Én - részben - borral szoktam pótolni