Hozzávalók: 4 konyhakész
pisztráng (darabonként kb. 20 dkg-os), só, 2 tojás, 4 evőkanál olívaolaj, 4
nagy, hámozott paradicsom kockákra vágva, 1 hagyma finomra vágva, 1 -2 friss,
vörös chilipaprika kimagozva és kockákra vágva, 2 evőkanál ecet, 3-4 evőkanál
aprított korianderzöld.
Elkészítése: A halat megmossuk,
lecsepegtetjük, majd kívül-belül bedörzsöljük sóval. Egyenként megforgatjuk a
felvert tojásban. Egy edényben 3 evőkanál olajat hevítünk, és a pisztrángok
mindkét oldalát kb. 12 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük, és melegen
tartjuk. A mártáshoz a hagymát és a paradicsomot, a chilipaprikát sóval és az
ecettel pürésítjük. Felforrósítjuk a maradék olajat, és a paradicsomos pürét
mintegy 10 percig főzzük. Beleszórjuk a koriander-zöldet. A pisztrángokat
tányérra tesszük, a paradicsommártást külön tálkákban kínáljuk mellé.