Hozzávalók: 3 ek. nagyon csípős
paprikakrém, 2 apróra vágott hámozott, kimagozott paradicsom, 3 ek. apróra
vágott hagyma, 1 tk. citromlé, 3 gerezd fokhagyma, 3 ek. zsír, 1 ek. finomra
vágott zellerlevél, 0,5 kg darált hús, 0,5 mk. bors, só, 24 tortilla, 4 ek.
parmezán, ketchup.
Keverjük simára a paprikakrémet,
paradicsomot, ketchupot, hagymákat, citromlevet. Melegítsük meg.
Lassan olvasszunk fel serpenyőben
0,5 ek. zsírt, adjuk hozzá a paradicsommártást, pároljuk 3-4 percig, majd
tartsuk melegen.
0,5 ek. zsíron lassú tűzön
pároljuk a húst, zellert, borsot, sót, míg megpuhul, és a víz elpárolog.
Tartsuk melegen.
2 ek. zsírt tegyük
palacsintasütőbe, forrósítsuk fel, mártsuk a tortillát a mártásba, és gyorsan
süssük ki mindkét oldalát. Töltsük meg a húsos masszával, göngyöljük össze,
szórjuk meg sajttal. Tegyük tűzálló edénybe.
Szórjuk be sajttal, öntsük le a
megmaradt mártással. Közepesen meleg sütőben süssük a sajt megolvadásáig.
Forrón tálaljuk.