Hozzávalók 4 személyre: 27 dkg
liszt, 5 dkg vaj, 2 tojás, 2,5 dl kefir, 4 dkg cukor, 1/2 cs. sütőpor, só, 4
dkg margarin, 4 gombóc vaníliafagylalt, 4 evőkanál juharszirup és folyós méz, a
díszítéshez citromfű
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Elkészítés: A tojásokat
felverjük, majd hozzákeverjük a kefirt és a megolvasztott vajat. A lisztet
elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a sót meg a cukrot, és a kefires
keverékbe szitáljuk. A margarint adagonként, serpenyőbe felforrósítjuk, és a
tésztából egymás után 12 vastag palacsintát sütünk. Személyenként 3-3
palacsintát tányérra teszünk, rányomunk 1-1 gombóc fagylaltot és juharsziruppal
vagy mézzel leöntve, citromfűvel díszítve tálaljuk.