Hozzávalók: 3 csésze liszt, 1.5
teáskanál sütőpor, 1.5 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál fahéj, 1 teáskanál
őrölt szerecsendió, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg, 1 teáskanál őrölt szegfűbors,
25 dkg lágy vaj, 1 csésze cukor. 4 nagy tojás, 2 csésze főtt, tört sütőtök,
(kb. 50 dkg), 1 teáskanál friss, őrölt gyömbér, 1 teáskanál vaníliaaroma, 0.5
csésze mazsola;
Tálaláshoz: porcukor;
Az elkészítés módja: Vajazzunk ki
egy 24 cm átmérőjű tortaformát, és melegítsük elő a sütőt 180°C fokra.
Vegyítsük el a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, fű-szerek közül a
fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget és a szegfűborsot. Majd egy külön
tálban keverjük habosra a vajat a cukorral, adjuk hozzá egyenként a tojásokat,
és velük együtt jól verjük fel. Borítsuk bele, a pépesített sütőtököt, és
gyömbért és a vaníliaaromát, majd alaposan dolgozzuk össze. Szórjuk bele a lisztet
és a mazsolát, és fakanállal forgassuk át, hogy minden elkeveredjen. Öntsük a
tésztát az előkészített formába, és süssük 55 percig, míg teljesen át nem sül.
Mi-kor a sütemény megsült, vegyük ki a sütőből, és teljesen hűtsük ki. Tetejét
szórjuk meg porcukorral.