60 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 1 doboz
gyorsfagyasztott leveles tészta, 50 dkg kicsontozott sovány marhahús, 2 ecetes
uborka, 2 tojás, 1 evőkanál mustár, 1 teáskanál pirospaprika, só és őrölt
fekete bors, ízlés szerint
A húsokat kétszer átdaráljuk, az
uborkát almareszelőn lereszeljük, majd összedolgozzuk sóval, borssal,
pirospaprikával és a tojások sárgájával. A felengedett leveles tésztát két részre
vágjuk, lisztezett deszkán nagyon vékonyra nyújtjuk, és megkenjük a felvert
tojásfehérjével. A tészta szélére egy csíkban rásimítjuk a hústöltelék felét,
megkenjük mustárral, majd szorosan felcsavarjuk. Két végét benyomkodjuk, és
sütőlemezre tesszük. A másik tésztadarabot ugyanígy töltjük meg. Előmelegített
forró sütőben, de kis lángon pirosra sütjük. Hidegen, melegen egyaránt nagyon
finom.