Hozzávalók: 70 dkg sertéslapocka,
3 evőkanál liszt, 1 citrom leve, 2 tojássárgája, só, 1 kg ananász konzerv, 1
fej hagyma, 1 kisdoboz paradicsompüré, 1 késhegynyi curry por, törött bors, 1
dl olaj.
Elkészítése: A húst ujjnyi
csíkokra szeleteljük. 3 evőkanálnyi ananász konzerv levét elkeverjük egy citrom
levével, két tojássárgájával, kevés sóval, és 3 evőkanál liszttel. A
húscsíkokat megforgatjuk ebben a mártásban. A hagymát apróra vágjuk, kevés
olajon üvegesre pároljuk, majd ezen a hagymás zsiradékon a húst megsütjük.
Tűzálló tálba helyezzük, a pecsenyelébe keverünk egy doboz paradicsompürét,
sót, törött borsot, késhegynyi curry port, az ananász lecsöpögtetett darabjait
és annyi levet, hogy mártás sűrűségű legyen, majd ráöntjük a húsra. A tálat
lefedjük és sütőben kb. 45-50 percig sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.