Hozzávalók: 50 dkg szilva, 15 dkg
porcukor, 2 db citrom, 5 dl must, 5 dl
almabor.
Az érett szilvaszemeket forró
vízbe mártjuk, mert így héját könnyen
eltávolíthatjuk. Ezután
kettéválasztva kimagozzuk, majd a
rendelkezésünkre álló gyümölcs
egyharmad részét kisebb kockákra vágjuk.
Üveg- vagy porcelántálba tesszük,
porcukorral meghintjük és ráöntjük a
citrom átszűrt levét. Letakarva a
hűtőszekrénybe helyezzük.
A megmaradt szilvát a musttal
együtt turmixgépbe tesszük, és pépessé
keverjük. Ezután az elkészített
szilvalevest egy megfelelő tálba öntjük,
hozzáadjuk az almabort és belekeverjük
az előzőleg elkészített, kockákra
darabolt szilvát. Jól lehűtve
kínáljuk. Szükség szerint kevés forralt és
jól lehűtött vízzel hígíthatjuk.
Elkészítési
idő: 40 perc