2013. június 30., vasárnap

Kringle




Kanadából érkezett a kringle receptje, érdemes kipróbálni. Tizenöt deka finomlisztet 10 deka margarinnal, három evőkanál hideg vízzel és csipetnyi sóval összegyúrjuk, és egy óráig pihentetjük. Két darabba vágjuk, és ezeket 35-40 centi hosszú, vékony lappá nyújtjuk, a gáztepsire egymás mellé fektetjük. Ekkor negyed liter vizet 10 deka margarinnal felforralunk, és ha a margarin felolvadt, 15 deka réteslisztet szórunk bele. A tűzön addig verjük, amíg az edénytől el nem válik, akkor langyosra hűtjük, egyenként három nagy vagy négy kicsi tojást dolgozunk bele, egy kiskanál porcukorral és egy csomag vaníliás cukorral ízesítjük. Az első tésztára kenjük, és a forró sütőbe tolva 40-45 perc alatt világospirosra sütjük. Amikor a tészta kihűlt, 10 deka vajat egy evőkanál porcukorral két csomag vaníliás cukorral habosra keverünk, a tésztára kenjük, és 10 deka durvára vágott dióval megszórjuk. A két tésztát először hosszában félbevágjuk, majd ujjnyi széles csíkokra szeleteljük.