Kanadából érkezett a kringle receptje,
érdemes kipróbálni. Tizenöt deka finomlisztet 10 deka margarinnal, három
evőkanál hideg vízzel és csipetnyi sóval összegyúrjuk, és egy óráig pihentetjük.
Két darabba vágjuk, és ezeket 35-40 centi hosszú, vékony lappá nyújtjuk, a gáztepsire
egymás mellé fektetjük. Ekkor negyed liter vizet 10 deka margarinnal felforralunk,
és ha a margarin felolvadt, 15 deka réteslisztet szórunk bele. A tűzön addig
verjük, amíg az edénytől el nem válik, akkor langyosra hűtjük, egyenként három
nagy vagy négy kicsi tojást dolgozunk bele, egy kiskanál porcukorral és egy
csomag vaníliás cukorral ízesítjük. Az első tésztára kenjük, és a forró sütőbe
tolva 40-45 perc alatt világospirosra sütjük. Amikor a tészta kihűlt, 10 deka
vajat egy evőkanál porcukorral két csomag vaníliás cukorral habosra keverünk, a
tésztára kenjük, és 10 deka durvára vágott dióval megszórjuk. A két tésztát
először hosszában félbevágjuk, majd ujjnyi széles csíkokra szeleteljük.