2013. június 30., vasárnap

Sült fűszeres gyökerek




Hozzávalók 4 személyre: 1db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 2 szem vöröshagyma, 2-3 szem kisebb hámozatlan burgonya, 1-2 szem körte, kevés olívaolaj, kakukkfű, rozmaring, zsálya, só, friss őrölt bors.
Elkészítése: A gyökereket vastag szeletekre vágjuk. Beletesszük egy nagy tálba, összekeverjük a borssal, az összevágott friss fűszerekkel, meglocsoljuk olívaolajjal, és 2 órára hűtőbe tesszük pihenni. Végül sütőlemezre, vagy tepsibe sütőpapírt teszünk, elrendezzük rajta a gyökereket, sózzuk, és 180-200 C fokon 30-40 perc alatt pirosra sütjük. Tanácsoljuk, hogy 1-2 alkalommal keverjük át a tepsiben a gyökereket, mert így nem ragadnak le.