Hozzávalók 4 személyre: 1db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 2
szem vöröshagyma, 2-3 szem kisebb hámozatlan burgonya, 1-2 szem körte, kevés olívaolaj,
kakukkfű, rozmaring, zsálya, só, friss őrölt bors.
Elkészítése: A gyökereket vastag szeletekre vágjuk.
Beletesszük egy nagy tálba, összekeverjük a borssal, az összevágott friss
fűszerekkel, meglocsoljuk olívaolajjal, és 2 órára hűtőbe tesszük pihenni.
Végül sütőlemezre, vagy tepsibe sütőpapírt teszünk, elrendezzük rajta a
gyökereket, sózzuk, és 180-200 C fokon 30-40 perc alatt pirosra sütjük.
Tanácsoljuk, hogy 1-2 alkalommal keverjük át a tepsiben a gyökereket, mert így
nem ragadnak le.