Hozzávalók: 1 fej hagyma, 2
evőkanál vaj, 1 kg tök, 3 db tojás, 25 dkg reszelt sajt, szerecsendió, só,
bors, ízlés szerint, 4 pohár joghurt
A tököt megtisztítjuk, belsejét
kiszedjük. Kb. 3 cm-es kockákra vágjuk, gyengén megsózzuk, majd néhány percig
sós vízben főzzük. Egy tűzálló tálban a vékonyra felszeletelt hagymát
megpároljuk. A levéből gyengén kinyomkodott tököt beletesszük.
A tojást összekeverjük a reszelt
sajttal, Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük és leöntjük fele a tököt.
Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, amíg aranysárga nem lesz. Melegen
tálaljuk. Személyenként 1-1 pohár joghurtot is teszünk hozzá az asztalra.