2013. március 18., hétfő

Falusi csirke krokettel




Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 5 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg zöldborsó, 3 dl víz, 1 evőkanál citromlé, só-bors, ízlés szerint.
Kroketthez: 20 dkg fehér kenyérbél, 6 evőkanál tej, 2 db tojás, 1 teáskanál narancsvíz, 1/2 teáskanál só, 1/4 teáskanál őrölt fahéj, 3 dl olaj, 10 dkg reszelt ementáli sajt
Vágjuk négyfelé a csirkét. 1 fej reszelt hagymát 5 dkg vajban világossárgára pirítunk, majd a csirkét beletesszük, megsózzuk, zsírjára sütjük, végül felengedjük vízzel. Megborsozzuk, beletesszük a citromlét, a zöldborsót és együtt felforraljuk. Felforrás után lassú tűzön lefedve kb. 1 órán keresztül pároljuk.
Egy nagyobb edényben összekeverjük a kroketthez valókat. A kenyérbelet tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a tojást, a narancsvizet és a fűszereket. Összedolgozva kis pogácsákat formázunk, amelyeket lisztben megforgatunk, majd forró olajban kisütve a csirkével együtt tálaljuk.
A tetejére reszelt ementáli sajtot hintünk.