Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 5 dkg
vaj, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg zöldborsó, 3 dl víz, 1 evőkanál citromlé,
só-bors, ízlés szerint.
Kroketthez: 20 dkg fehér
kenyérbél, 6 evőkanál tej, 2 db tojás, 1 teáskanál narancsvíz, 1/2 teáskanál
só, 1/4 teáskanál őrölt fahéj, 3 dl olaj, 10 dkg reszelt ementáli sajt
Vágjuk négyfelé a csirkét. 1 fej
reszelt hagymát 5 dkg vajban világossárgára pirítunk, majd a csirkét
beletesszük, megsózzuk, zsírjára sütjük, végül felengedjük vízzel.
Megborsozzuk, beletesszük a citromlét, a zöldborsót és együtt felforraljuk.
Felforrás után lassú tűzön lefedve kb. 1 órán keresztül pároljuk.
Egy nagyobb edényben
összekeverjük a kroketthez valókat. A kenyérbelet tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk,
majd hozzáadjuk a tojást, a narancsvizet és a fűszereket. Összedolgozva kis
pogácsákat formázunk, amelyeket lisztben megforgatunk, majd forró olajban
kisütve a csirkével együtt tálaljuk.
A tetejére reszelt ementáli
sajtot hintünk.