2 ek. olaj, 10 gerezd laposra
szétnyomott fokhagyma, 3 dl forró víz, 2 tk. ételízesítő, 1 -1 késhegynyi
porított kurkuma, reszelt szerecsendió és fehér bors, 4 púpozott ek. rizsliszt,
2 dl víz, 2 ek. tej, 2-3 ek. citromhéj, só.
Olajban, lassú tűzön pirítsuk
aranysárgára a fokhagymát, öntsük hozzá a forró vizet, az ételízesítőt,
szerecsendiót. Főzzük kb. 5 percig.
Keverjük össze a rizslisztet a
vízzel, tejjel, habarjuk a fokhagymás vízbe. Tegyük hozzá a kurkumát. Állandóan
kevergetve, sűrűsödésig főzzük. Ha kész szedegessük ki a fokhagymát, keverjük a
mártásba a citromlevet. Hűtsük jól le.
Kerek, mély tálkákban tálaljuk.
Pittával vagy egyéb kenyérrel,
esetleg hússzeletekkel, mártogatva fogyasztjuk.