2013. március 18., hétfő

Hamis tevecomb El Ahmed módra




Hozzávalók: 1 kg borjú vagy marhahús (1 kg tevecomb helyett), só ízlés szerint, 1 gerezd fokhagyma, 2 ek. Ras el hamad (fahéj + rózsalevél) 1 teáskanál gyömbér, 1 csomag snidling, 2 db paradicsom
A húst gyengén besózzuk, bőségesen megszórjuk Ras el hamad-dal, majd bedörzsöljük a fokhagymával. 1 napig állni hagyjuk. A következő napon a húst bőségesen gyömbérrel szórjuk meg. Az így elkészített húst további 1 héten át, pihentetjük.
Tálalás előtt személyenként 1-1 centiméter vastag szeletet vágunk le belőle, és minden fűszer nélkül olajjal bekent forró serpenyőbe tesszük, kisütjük. A tetejére tálaláskor snidlinget és szeletelt paradicsomot helyezünk.