Hozzávalók: 12 db szőlőlevél, 1
pohár sózott, fokhagymás joghurt.
A töltelékhez: 40 dkg darált
bárányhús (lehet marhahús is), 5 dkg rizs, só-bors. ízlés szerint.
2 gerezd zúzott fokhagyma, 1/2
evőkanál kapor, 2 fej hagyma, 5 dl marhahúsleves (kockából), 4 evőkanál olaj, 2
kávéskanál paradicsom-püré
A szőlőleveleket megmossuk,
forró, sós vízben 5 percig főzzük, majd lecsurgatjuk és félretesszük.
Az apróra vágott hagymát olajon
üvegesre pároljuk, majd belekeverjük a paradicsompürét és a húsleves felét.
Felforraljuk, majd beletesszük a rizst és kb. 10 percig lassú tűzön főzzük.
Amikor kihűlt, beletesszük a
darált húst és az apróra vágott kaprot.
Minden szőlőlevélre teszünk egy
kanálnyi tölteléket, majd összegöngyöljük, és egy tűzálló tálon egymás mellé
helyezzük.
A maradék húslevest ráöntjük és
takaréklángon még kb. 40 percig főzzük.
Forrón fokhagymás joghurttal
leöntjük, tálaljuk.