2013. március 21., csütörtök

Húsgombóc citrommártással (Tunisz)



Gombóchoz: 0,5 kg darált hús, 0,25 kg póréhagyma, 2 tojás, 1 mk. majoránna, 1 ek. zsemlemorzsa, 1 mk. bors, só, olaj a sütéshez.
Főzzük meg a hagymát sós vízben, csepegtessük le, daraboljuk fel. Keverjük össze a darált hússal, tojással, majoránnával, zsemlemorzsával, borssal, sóval. Készítsünk belőle közepes gombócokat. Bő olajban süssük ki.
Tegyük piramis alakban előmelegített tálra, öntsük le citrommártással.
Citrommártáshoz:1 citrom leve, 2 ek. vaj, e ek. liszt, 2,5 dl hideg tej, 1 tk. reszelt citromhéj, késhegynyi cukor, só.
Pirítsuk világosra a lisztet a vajban. Vegyük le a tűzről. Állandóan kevergetve öntsük hozzá a tejet, citromhéjat. Lassan főzzük fel, míg sűrűsödni kezd. Keverjünk bele pici sót és a citromlevet.