2013. március 18., hétfő

Iráni burgonyasaláta (Barchevanli)


4 db héjában főtt burgonya, 4 db sárgarépa, 2 kemény tojás negyedelve, só, bors, 1 kk. összevágott tárkony, 25 dkg mirelit vagy friss zöldborsó, 1 felaprított hagyma, 1-2 ek. ecet, 3 ek. olaj, 1 ek. majonéz.
A főtt burgonyát negyedekre vágjuk, kihűtjük.
A borsót sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kihűtjük.
Összekeverjük a burgonyát, borsót, sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük az olajat, ecetet, összekeverjük a hagymával, tárkonnyal, ráreszeljük a répát.
A tojásokat majonézbe mártjuk, körberakjuk velük a salátát.
Jól behűtve tálaljuk.