Hozzávalók: 20 dkg csirkemell, 20
dkg kolbász (lehetőleg cserkészkolbász) 20 dkg rizs, 2 dkg vaj, 1 db
húsleveskocka, só-bors, paprika, ízlés szerint, 1 fej hagyma, 4 db zöldpaprika,
4 db paradicsom, 2 db uborka
A több, váltott vízben átmosott
rizst 2 dekányi forró vajon megfuttatjuk, majd kétszer annyi vizet öntünk rá,
amennyi a rizs térfogata. Húsleveskockával, sóval ízesítjük, és a negyedekre
vágott hagymával fedő alatt takaréklángra tesszük. A rizsnek nem főni, hanem
duzzadnia kell, kb. 20 perc, amíg megpuhul. Ekkor tesszük bele a 20 dkg
cserkészkolbászt (vékony karikákra vágva) és a már főtt, kockára vágott
csirkemell darabokat. Ezekkel együtt a rizst még kb. 5 percig - míg teljesen
puha nem lesz - tűzön tartjuk és borssal, paprikával megszórva a tetejét,
melegen tálaljuk.
Vékonyra vágott zöldpaprikával,
paradicsommal és uborkával díszítjük.