Hozzávalók: 2 szelet vaj, kis
olívaolaj, 15 dkg fenyőmag, 1 nagy fej hagyma, bors, fahéj, só, 30 dkg marha-
vagy bárányhús, 1,5 liter joghurt, 2 evőkanál étkezési keményítő, fél tál rizs,
fehér bors, 2 gerezd fokhagyma, kevés szárított menta.
Elkészítés: Összetevői az előző
receptben említett nyers kebbe és a töltelék.
Forró vízben kb. 15 percig kell
főzni a kebbét. Amíg a kebbe fő, készítsük el a joghurtot. Előbb keverjük fel,
azután tegyünk bele két evőkanálnyi étkezési keményítőt, amit előtte egy
bögrényi hideg vízben elkevertünk. Helyezzük a tűzre, s a keverést addig
folytassuk, amíg a joghurt fel nem forr. Majd tegyük takarékra a lángot és
öntsünk a joghurthoz egy fél tál főtt rizst, csipetnyi sót, fehér borsot majd
pedig az összetört fokhagymát. amelyet előzőleg vajban meg is lehet pirítani.
Az időközben megfőtt kebbét
tegyük bele a "laban"-ba, vagyis a joghurtba, szórjuk meg egy kevés
szárított mentával.