Hozzávalók: 1 kg birkafarok, 1/2
kg birkakaraj, 20 dkg paradicsom, 2 fej hagyma, 20 dkg fehér bab, 10 dkg
makaróni, 1/2 tök, 2 dl olaj, kakukkfű, babérlevél, fokhagyma, petrezselyemzöld,
feketebors, sáfrány (ízlés szerint)
Előző napon vízbe áztatjuk a
babot. A birkafarkot, és a karajt szintén beáztatjuk, majd apró darabokra
vágjuk.
Tisztítsuk meg és vágjuk apróra a
hagymát és a paradicsomot.
Egy kuktában melegítsük fel az
olajat, pirítsuk meg benne a hagymát, majd a paradicsomot is tegyük hozzá.
Végül adjuk hozzá a felvágott húst. Tegyük bele továbbá a meghámozott, kockákra
vágott tököt, a kakukkfüvet és a babérlevelet.
Sózzuk meg, borsozzuk meg,
szórjuk meg sáfránnyal. Öntsünk hozzá 2 liter meleg vizet és végül a babot,
melyet előzőleg legalább 12 órán át, áztattunk. Főzzük lassú tűzön 2 órán
keresztül.
Az utolsó félórában tegyük bele a
kockákra vágott tököt, a kakukkfüvet és a babérlevelet.
Törjük fel kisebb darabokra a
makarónit és enyhén sós vízben külön főzzük meg.
Csurgassuk le és adjuk a sorbához
(levesünkhöz) 5 perccel a tálalás előtt.
Tálalásnál apróra vágott
petrezselyemzölddel, fokhagymával ízesítjük.