2013. március 18., hétfő

Parasztos birkaleves pirított kenyérrel




Hozzávalók: 35 dkg csontos birkahús, 4 dkg rizs, 4 szelet fehér kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál vaj, 2 kávéskanál ecet, 2 kávéskanál petrezselyemzöld, só-bors, ízlés szerint.
A csontos birkahúst 1 liternyi vízben felfőzzük. A leves habját többször leszedjük! Sóval-borssal ízesítve kb. 2 órán át, főzzük. Ekkor hozzáadjuk a rizst és még további 15 percen át főzzük.
A kenyérszeleteket megpirítjuk s egy nagy, előmelegített leveses tálba tesszük.
A szétnyomkodott fokhagymát vajban világosra pirítjuk, majd kevés ecettel felöntjük és ezzel öntjük le a pirított kenyeret.
Ha kenyerünk megdagad ráöntjük a levest és finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva melegen tálaljuk.