2013. március 18., hétfő

Tunéziai birkaragu




Hozzávalók: 1 kg birkahús (sertéshús), 2 evőkanál olaj, 10 dkg vaj, 1 fej hagyma, kevés cukor, 1/2 pohár víz, 6 db paradicsom, 1/2 pohár joghurt, fokhagyma, só, bors, petrezselyemzöld ízlés szerint.
A birkát a faggyútól (zsírtól) megtisztítjuk, s ecetes vízben jól kiáztatjuk, így el tudjuk venni a jellegzetes ízét, szagát. Természetesen, akit nem zavar, ezt a lépést kihagyhatja!
A konyhakész, kis darabokra vágott húst vajban átsütjük, megsózzuk.
Hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, fokhagymát, petrezselyemzöldet s néhány percig együtt pároljuk.
Megszórjuk egy kevés cukorral s felöntjük a 1/2 pohár vízzel. Majdnem puhára pároljuk.
A paradicsomot meghámozzuk, felszeleteljük, megsózzuk, s egy órát állni hagyjuk. Majd olajban párolva sűrű szósszá főzzük fel, s a már majdnem puha húshoz adjuk.
További 20 percet együtt pároljuk a hússal.
Tálaláskor tesszük bele a joghurtot.