Hozzávalók: 1 kg birkacomb, 16
fej apró ecetes hagyma (gyöngyhagyma), 3 db paradicsom, 5 dl húsleves,
(húsleveskockából), 1 kávéskanál pirospaprika, 4 db ecetes paprika, 6 evőkanál
vaj, 3 db sárgarépa, 25 dkg zöldborsó (lehet mirelit vagy konzerv is), 1/2
evőkanál kapor, 2 gerezd fokhagyma, só-bors, ízlés szerint.
A faggyútól megtisztított, jól
átmosott birkacombot apró darabokra szeleteljük és kb. 15 percig állandóan
forgatva a vajon megpároljuk. A vékonyra szeletelt sárgarépát adjuk hozzá
először, 1-2 percig ezzel is forgatjuk. Ezután tesszük bele a meghámozott
paradicsomot, a szétzúzott fokhagymát, a vékonyra szeletelt ecetes hagymát
(gyöngyhagymát), az ecetes paprikát, végül a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk,
majd ráöntjük a húsleves egyharmadát. Kb. másfél óráig főzzük úgy, hogy minden
félórában öntünk rá egy kis húslevest.
Tálalás előtt finomra vágott
kaporral, csípős pirospaprikával ízesítjük.