2013. március 27., szerda

RAKOTT KÍNAI KEL PIKÁNSAN



Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Édes-pikáns mártás, 1 nagy fej kínai kel (kb. 1,5 kg), 40 dkg darált pulykahús,  8 dkg baconszalonna, 1 pohár tejföl (450 g),  0,5 dl olaj, só, bors, 2 tasak Uncle Ben's  Hosszúszemű Express rizs.
Elkészítése: Az apró kockára vágott baconszalonnát megpirítjuk és hozzáadjuk a darált pulykahúst. Lassú tűzön 8-10 percig pirítjuk közben ízlés szerint, fűszerezzük sóval, borssal, majd hozzáöntjük az Uncle Ben's Édes-pikáns mártást és összeforraljuk vele.
Közben bő, sós vízben a 2,5-3 cm szélesre  metélt kínai kelt 8-10 percig főzzük. Leszűrjük és félretesszük.
Az Uncle Ben's Express gyors rizst a használati utasítás szerint a mikrohullámú sütőben elkészítjük.  Tűzálló tál vagy tepsi aljára egy kevés olajat öntünk és az alábbiak szerint rétegeljük az alapanyagokat:
1 sor kínai kel, 1 sor rizs, 1 sor, mártás. Legfelülre kínai kel kerüljön. A tetejét meglocsoljuk tejföllel, majd sütőben vagy grillező mikrohullámú sütőben készre pirítjuk.
Elkészítés ideje: 45 perc
1 adag energiatartalma: 891 kcal