A híres bejrúti Yildizlar vendéglő receptje
24 szárny, 4 piros
paradicsompaprika, 3 csípős, kicsumázott, felaprított hegyes paprika, 1,5 dl
olíva- vagy kukoricaolaj, 1,5 dl citromlé, 2 ek. apróra vágott fenyőmandula
vagy mandula.
Tegyük a paprikát, kevés sót
zománcos edénybe annyi vízzel, hogy ellepje. Lassú tűzön pároljuk puhára. Ha
kihűl, az olajjal keverjük péppé, öntsük hozzá a citromlevet, majd ezt a
csirkére. Sózzuk meg, fedjük le és 8 órát hagyjuk a hűtőben. Néhányszor
forgassuk meg.
Izzó faszénparázson, roston vagy
grillben a paprikás páccal locsolgatva süssük ropogósra.
Tegyük előmelegített tálra,
szórjuk meg mandulával, és az egészet borítsuk be arab kenyérrel, a pittával.