2013. március 17., vasárnap

Sajttal töltött paradicsom (Libanon)



6 egyforma kimagozott paradicsom, 2/3 csésze salátaolaj, 1/4 cs. tárkonyecet, 1 mk. száraz majoránna, 1 tk. zellerkrém, 6 ek. sajtkrém, 1 csipet, csípős pirospaprika, késhegynyi őrölt kömény, só, 6 ek. nem cukrozott tejszínhab, 1 ek. finomra vágott petrezselyem.
Keverjük össze az olajat, ecetet, majoránnát, zellerkrémet.
Tegyük edénybe a paradicsomot, mindegyikbe öntsünk a keverékből. Fedjük le, tegyük hűtőbe 1 órára.
Tálalás előtt keverjük össze a sajtkrémet, paprikát, sót, köményt, tejszínhabot.
Öntsük ki a paradicsomból az olajat, hagyjuk lecsorogni. Töltsük meg a sajtkrémmel, szórjuk be petrezselyemmel.
Azonnal tálaljuk.