2013. március 27., szerda

SERTÉSBORDA SZECSUÁNI MÓDRA



Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Csípős Szecsuáni mártás, 50 dkg kicsontozott karaj, 8 dkg zöldborsó, 8 dkg zöldbab 8 dkg gomba, 1 fej brokkoli (kb. 16-20 dkg), 0,5 dl olaj, 5 dkg margarin, só, bors, zöldpetrezselyem  250 g Uncle Ben's Hosszúszemű rizs.
Elkészítése: Az előkészített bordaszeleteket húsverő kalapáccsal kiverjük, enyhén megsózzuk, lisztbe mártjuk, s az olajon szép pirosra sütjük.
A hússzeleteket kiszedjük az edényből, s a visszamaradt olajban a megmosott, kockára vágott gombát megpirítjuk. Sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel ízesítjük.
Pirítás után hozzáadjuk az Uncle Ben's Szecsuáni mártást és összeforraljuk vele.
Időközben egy másik edényben margarinon megpároljuk a brokkolit, hozzáadjuk a zöldborsót, valamint a zöldbabot.
Közben elkészítjük a leírás szerint az Uncle Ben's rizsből a köretet.
Tálaláskor a rizst a tányérra tesszük, s körberakjuk a zöldségfélékkel.
A tányér közepére helyezzünk 2 szelet húst és a gombás, szecsuáni raguval tálaljuk.
Elkészítés ideje: 40 perc
1 adag energiatartalma: 745 kcal