2013. március 20., szerda

Tepsiben sült bárányhús Etiópia



Hozzávalók: 1,5 kg zsíros farkú* bárány, 2 dl olaj, 2 citrom leve, 1 ek. só, 2 szegfűszeg, 1-1 mk. porrá zúzott kurkuma, görög széna, bors, 20 dkg vaj.
A hús és vaj kivételével az összes hozzávalót keverjük jól össze, dörzsöljük be vele a bárány mindkét oldalát. Hagyjuk állni 3-4 órát. Tegyük a húst tepsibe, csontos felével lefelé.  Olvasszuk fel a vajat, kenjük be vele a húst.  Tegyük forró sütőbe, süssük barnára. Közben kenegessük a vajjal. Csökkentsük a tüzet, és közepes melegben süssük puhára.
Padlizsán berberé-mártással, sült burgonya, burgonyasaláta való hozzá.