2013. március 27., szerda

TÖLTÖTT PULYKAMELL ÉDES-SAVANYÚ MÓDRA



Hozzávalók 4 személy részére: 1 üveg Uncle Ben's Édes-savanyú mártás, 50 dkg pulykamell, 2 db tojás, 80 dkg fagyasztott hasábburgonya, só, bors, oregano igény szerint.
Elkészítése: 4 szeletre vágjuk a pulykamellet, sózzuk, majd kiklopfoljuk a szeleteket.
Sűrű kötött mártást készítünk az alábbiak szerint: Az Uncle Ben's mártás felét felforraljuk, s gyors kevergetés közben hozzáadjuk a két egész tojást. Sóval, oreganóval fűszerezzük. Ezt követően a mártást négy egyenlő részre osztva rátesszük a pulykamell szeletekre, összegöngyöljük, majd egyenként alufóliába csavarjuk, és forró sütőben vagy grillen kb. 30 percig sütjük.
Tálalása: A kisütött hasábburgonyát a tányérra helyezzük. Kicsomagoljuk az alufóliából az elkészült húsokat. Minden egyes göngyölt húst éles késsel, ferdén szelve, 4-5 szeletre felvágjuk és a maradék Uncle Ben's Édes-savanyú mártással félig leöntjük.