Hozzávalók 4 személy részére: 1
üveg Uncle Ben's Édes-savanyú mártás, 50 dkg pulykamell, 2 db tojás, 80 dkg
fagyasztott hasábburgonya, só, bors, oregano igény szerint.
Elkészítése: 4 szeletre vágjuk a
pulykamellet, sózzuk, majd kiklopfoljuk a szeleteket.
Sűrű kötött mártást készítünk az
alábbiak szerint: Az Uncle Ben's mártás felét felforraljuk, s gyors kevergetés
közben hozzáadjuk a két egész tojást. Sóval, oreganóval fűszerezzük. Ezt
követően a mártást négy egyenlő részre osztva rátesszük a pulykamell szeletekre,
összegöngyöljük, majd egyenként alufóliába csavarjuk, és forró sütőben vagy
grillen kb. 30 percig sütjük.
Tálalása: A kisütött
hasábburgonyát a tányérra helyezzük. Kicsomagoljuk az alufóliából az elkészült
húsokat. Minden egyes göngyölt húst éles késsel, ferdén szelve, 4-5 szeletre
felvágjuk és a maradék Uncle Ben's Édes-savanyú mártással félig leöntjük.