Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's Édes-savanyú mártás ananásszal, 4 db nagyobb cukkíni (kb. 1 kg), 8
dkg gomba, 1 db pritaminpaprika (kb. 10 dkg) 8 dkg zöldborsó, 8 dkg sajt (ízlés
szerint) só, bors, 0,5 dl olaj, 250 g Uncle Ben's Hosszúszemű rizs.
Elkészítése: A meghámozott
cukkínit félbe vágjuk, a magokat kiskanállal kiszedjük, besózzuk, és egy
tűzálló tálba helyezzük. Az Uncle Ben's rizst a leírás szerint elkészítjük.
Az olajban, az apró kockára
vágott gombát pirítani kezdjük, s 4-5 perc után hozzáadjuk az apró kockára
vágott pritaminpaprikát, s ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. A megpárolt
zöldborsóval összeforraljuk. Az így elkészített raguhoz hozzáadjuk a megfőzött
Uncle Ben's rizs felét, s az így kapott töltelékkel a tálba helyezett
cukkíniket megtöltjük. A tetejére reszelt sajtot szórunk: A tepsibe kevés vizet
és olajat öntünk, s 180 °C fokra hevített sütőben 15 percig sütjük.
Tálaláskor a cukkínik mellé
körítjük a megmaradt Uncle Ben's rizst, s a felforrósított Uncle Ben's
Édes-savanyú ananászos mártással leöntjük.
Elkészítés ideje: 35 perc
1 adag energia tartalma: 556 Kcal