Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg
Uncle Ben's Thaiföldi sze2ámmayos mártás, 40 dkg bélszín (készülhet sertés
szűzérméből is), 10 dkg csirkemáj, 8 dkg gomba, 8 dkg zöldborsó, 2 db kockára
vágott sárgarépa, 1 db pritaminpaprika (vagy zöldpaprika), 1 dl olaj, só, bors,
mustár, fokhagyma, zöldpetrezselyem, 125 g Uncle Ben's rizs, 50 dkg mélyhűtött
hasábburgonya.
Elkészítése: A leszeletelt bélszínt
(8 szelet) sózzuk, borsozzuk és a fokhagymával összekevert mustárral, enyhén
bekenjük, majd félretesszük. A kockára vágott csirkemájat olajban pirítjuk,
hozzáadjuk a kockára vágott gombát és paprikát. Külön megfőzzük a mélyhűtött
zöldborsót és sárgarépát, azt is hozzáadjuk, és készre pirítjuk.
Ízlés szerint sóval, borssal,
zöldpetrezselyemmel fűszerezzük.
Az Uncle Ben's rizst a leírás
szerint elkészítjük. Közben a bélszínszeleteket forró olajban ízlés szerint
angolosra, fél angolosra, vagy teljesen - megsütjük.
Tálaláskor vegyes köretet adunk
hozzá. A húst salátaleveleken a tányérra rakjuk, felhalmozzuk rá a ragut és
leöntjük az időközben felforralt Uncle Ben's Thaiföldi mártással.
Elkészítés ideje: 40 perc
1 adag energiatartalma: 720 kcal