2013. március 27., szerda

THAIFÖLDI CSIRKECOMB



Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Thaiföldi szezámmagos mártás, 4 db csirkecomb, 1 db pritaminpaprika, 1 db (közepes) padlizsán, 8 dkg gomba, 1 fej kínai kel, 40 dk csuszatészta, 8 dkg reszelt sajt, 0,5 dl olaj, só, bors, zöldpetrezselyem.
Elkészítése: A csirkecombokat besózzuk, majd lisztbe forgatás után félig megsütjük. Kockára vágjuk a pritaminpaprikát, a gombát, a padlizsánt, s a csirkecombok kisütése után megmaradt olajban megpirítjuk. Amikor félig megpirultak a zöldségek, hozzáöntjük az Uncle Ben's Thaiföldi szezámmagos mártást, ízlés szerint sóval, borssal, zöldpetrezselyemmel fűszerezzük és félretesszük, de nem forraljuk össze.
A zöldségek pirítása közben a csuszatésztát bő, sós vízben félig megfőzzük, majd leszűrjük. Tűzálló tálba tesszük a csuszatésztát, ráhelyezzük a félig megsült csirkecombokat, majd az egészet leöntjük a zöldségekkel dúsított Uncle Ben's Thaiföldi szezámmagos mártással. Tetejére rászórjuk a reszelt sajtot és forró sütőben kb.  35 perc alatt készre sütjük.
Elkészítés ideje: 45 perc
1 adag energiatartalma: 970 kcal