2013. március 27., szerda

SZECSUÁNI HÚSGOMBÓC



Hozzávalók 4 fő részére: 1 üveg Uncle Ben's Csípős Szecsuáni mártás, 40 dkg darált sertéshús, 1 kg burgonya, 1 közepes fej vöröshagyma 1 db tojás, 0,5 dl olaj, só, bors, pirospaprika, őrölt köménymag, reszelt fokhagyma.
Elkészítése: A darált húst a tojással, ízlés szerint sóval, borssal, őrölt köménymaggal, pirospaprikával, fokhagymával jól összedolgozzuk, majd kb. 2 cm átmérőjű húsgombócokat formálunk belőle. A húsgombócokat grillező mikrohullámú sütőben vagy 180 °C-s sütőben készre sütjük. Kerti partira a húsgolyókat egy pálcára felhúzzuk, és faszénparázs felett megsütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, még forrón meghámozzuk, majd durva sajtreszelőn lereszeljük. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon aranysárgára pirítjuk és hozzáadjuk a krumplit és aranybarnára sütjük.
Tálaláskor a tört burgonya mellé helyezzük a húsgombócokat - nyársról lehúzott golyókat - és leöntjük az időközben felforralt Uncle Ben's Csípős Szecsuáni mártással. Baráti összejövetelekre, kerti partikra is ajánljuk.
Tipp: A gombócokat könnyebben tudjuk formázni, ha enyhén vizes kézzel készítjük.
Elkészítés ideje: 40 perc
1 adag energiatartalma: 829 kcal