Töltött zebucomb (marhacomb) Elefántcsontpart
Hozzávalók: 1,5 kg zebucomb, 0,5
kg darált kecske- vagy borjúhús, 4 gerezd fokhagyma, 1 tk. majoránna, 0,5 mk.
rozmaring, 1 mk. törött bors, 1 késhegynyi reszelt citromhéj, 1 ek. felaprított
petrezselyem, só. 1 ek. vaj, 2 tojásfehérje, 2 ek. reszelt sós mogyoró, 2 dl
pálma- vagy kukoricaolaj, 2 tojás, 2 áztatott zsemle.
Úgy vágjuk fel a combot, hogy egy
kb. 1 cm vastag, nagy téglalap alakú lap legyen. Szórjuk be sóval,
rozmaringgal. A darált húst, fokhagymát, majoránnát, borsot, citromhéjat, petrezselymet,
sót keverjük össze, pirítsuk vajban 10 percig, míg a nedvesség elpárolog. Adjuk
hozzá a kinyomkodott zsemlét, a 2 tojást. Keverjük össze, tegyük a hús
közepére. Hajtsuk a töltelékre a 2 oldalról a húst, úgy hogy középen
összeérjen, varrjuk össze - a végeket is. Tegyük tepsibe, öntsük rá az olajat,
közepes melegben süssük 1 óráig. Ha túlságosan barnulna, fedjük be alufóliával.
Mielőtt egészen megpuhulna, kenjük be tojásfehérjével, szórjuk be a mogyoróval.
Addig süssük, míg a mogyoró jól odatapad a fehérjéhez.