2013. március 20., szerda

Tuniszi pörkölt (Mirmiz) (Tunisz)



Hozzávalók: 1 kg kockára vágott marhahús, 0,5 dl olívaolaj, 1 apróra vágott nagy hagyma, 2 zöldpaprika felkarikázva, 1 tk. csípős pirospaprika, 1 késhegynyi őrölt fahéj, 1 negyedelt paradicsom, 1 ek. finomra vágott petrezselyem, só, 20 dkg 8 órán át, ázott csicseriborsó.
A hagymát, paprikát az olajon pirítsuk üvegesre, majd tegyük bele a többi hozzávalót. Öntsünk hozzá annyi vizet, hogy ellepje. Lassú tűzön, lefedve főzzük kb. 1,5 órát. Ha kész, szedjük ki a húst, és a többit passzírozzuk át. Tegyük vissza a húst, melegítsük meg.
Forrón tálaljuk.