2013. április 3., szerda

Csicseriborsó Leves



Hozzávalók:
50 dkg főtt, konzerv csicseriborsó, 1 hagyma, finomra vágva, só, őrölt fekete bors, 2 gerezd zúzott fokhagyma, néhány mentalevél, 3 ek. olaj, 4 tojás, 7 dl csirkehúsleves (kockából)
Elkészítés: Egy fazékban felforrósítunk 2 ek. olajat, és aranysárgára pirítjuk rajta a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a csicseriborsót, felöntjük a levessel, megsózzuk, borsozzuk, beleteszünk 2-3 mentalevelet, és 3-4 percig főzzük. Levesszük a tűzről, pürésítjük, és melegen tartjuk. A maradék olajban tükörtojásokat sütünk. A levest tányérokba mérjük, és mindegyikre egy-egy tojás helyezünk.