Hozzávalók: 20 dkg csirkehús
lebőrözve, kicsontozva, és ledarálva, vagy nagyon apróra szelve (Készíthetjük
sertés- vagy marhahúsból is) 1 ek. olaj, 1 kis hagyma, finomra vágva, 1/2 zöld
vagy piros paprika (finomra vágva), 1 chilipaprika kimagozva, (finomra vágva),
10 dkg fagyasztott csemegekukorica, 6 kimagozott olívabogyó felaprítva (zöld
vagy fekete). 1 dl tejszín só, 12 tortilla Taco-mártás
A tetejére avokadópüré vagy
tejföl
Elkészítés: Az olajat
felforrósítjuk egy közepes méretű lábosban, beletesszük a csirkehúst, a hagymát
és a zöldpaprikát. Lassú tűz fölött, gyakran kevergetve sütjük. Amikor a
csirkehús átsült és a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a chilipaprikát, a
csemegekukoricát, az olajbogyókat, a tejszínt és sót. Felforraljuk, és
folyamatosan kevergetve besűrítjük. Közben két tortillalapot tiszta
munkafelületre helyezünk, úgy, hogy néhány centire átfedjék egymást.
Rákanalazunk egy keveset a csirkekeverékből, feltekerjük, és fogpiszkálóval
rögzítjük őket. Egy serpenyőben olajat melegítünk, és kisütjük benne a
feltekert töltött tortillákat. Ne hagyjuk nagyon megbarnulni. Papírtörölközőn
lecsepegtetjük, és rizzsel vagy sült babbal és salátával tálaljuk.