2013. április 7., vasárnap

Flauta



Hozzávalók: 20 dkg csirkehús lebőrözve, kicsontozva, és ledarálva, vagy nagyon apróra szelve (Készíthetjük sertés- vagy marhahúsból is) 1 ek. olaj, 1 kis hagyma, finomra vágva, 1/2 zöld vagy piros paprika (finomra vágva), 1 chilipaprika kimagozva, (finomra vágva), 10 dkg fagyasztott csemegekukorica, 6 kimagozott olívabogyó felaprítva (zöld vagy fekete). 1 dl tejszín só, 12 tortilla Taco-mártás
A tetejére avokadópüré vagy tejföl
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk egy közepes méretű lábosban, beletesszük a csirkehúst, a hagymát és a zöldpaprikát. Lassú tűz fölött, gyakran kevergetve sütjük. Amikor a csirkehús átsült és a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a chilipaprikát, a csemegekukoricát, az olajbogyókat, a tejszínt és sót. Felforraljuk, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. Közben két tortillalapot tiszta munkafelületre helyezünk, úgy, hogy néhány centire átfedjék egymást. Rákanalazunk egy keveset a csirkekeverékből, feltekerjük, és fogpiszkálóval rögzítjük őket. Egy serpenyőben olajat melegítünk, és kisütjük benne a feltekert töltött tortillákat. Ne hagyjuk nagyon megbarnulni. Papírtörölközőn lecsepegtetjük, és rizzsel vagy sült babbal és salátával tálaljuk.