Összeállítás: 15 perc
Sütés: 20 perc
Hozzávalók 4-6 személyre: 2 nagy
szem burgonya, 2 közepes fej apróra vágott hagyma, 4 tojás, 3 evőkanál
olívaolaj, 1/4 teáskanál őrölt, édes pirospaprika, 1/4 teáskanál só
Elkészítése: 2 evőkanál olajat
vastag falú serpenyőben felmelegítünk, majd beletesszük a kb. 1,5 cm-es
kockákra vágott burgonyát és a hagymát. Közepes tűzön aranysárgára pirítjuk.
Kis lángon, lefedve 5-6 percig pároljuk, amíg a burgonya megpuhul. Időnként
megkeverjük. A serpenyőből kivesszük a hagymás burgonyát, a felesleges
zsiradékot leitatjuk. A tojást a sóval és a pirospaprikával együtt tálban
felverjük, majd óvatosan a megsült hagymás burgonyához keverjük. A maradék
olajat tiszta serpenyőben felforrósítjuk, beleöntjük a burgonyás tojást, és
lefedve, közepes tűzön 15-20 percig sütjük, amíg a lepény megszilárdul.
Megfordítjuk, és a másik oldalát is megpirítjuk. Forrón vagy hidegen, cikkekre
vágva tálaljuk. Egyszerű salátát adunk mellé.
Jó tudni:
Az omlett akkor sikerül, ha
lassú, egyenletes tűzön sütjük, ezért van szükség vastag falú serpenyőre.
Esetleg teflonbevonatú sütőt is használhatunk, mivel az omlett így nem ragad
le. Ilyenkor az olaj mennyiségét a felére csökkenthetjük.