2013. április 7., vasárnap

Garnélarák Acapulco módra



Hozzávalók: 4 szelet kenyér, a héja nélkül, 6 ek. vaj, 17 dkg megfőzött és meghámozott garnélarák. 1/2 kiskanál chilipaprika-por, 1/4 kiskanál paprika, 1/4 kiskanál kömény só, bors
A díszítéshez vízitorma
Elkészítés:
A kenyérszeleteket félbevágjuk, és mind a két oldalukat megkenjük 2 ek. vajjal. Sütőlapra helyezzük őket, és 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, amíg aranybarna színű nem lesz. Melegen tartjuk. A maradék vajat egy kis lábosban megolvasztjuk, beletesszük a garnélákat, a fűszereket és az ízesítőket, majd alaposan megkeverjük. Teljesen átforrósítjuk, és a kenyérszeletek tetejére kanalazzuk. Vizitormával díszítjük, és melegen tálaljuk.