2013. április 7., vasárnap

Garnéla szalonnában, tejfölös mártással



Előételek
Hozzávalók:
16-20 nagyobb garnéla megtisztítva, 16-20 szelet húsos szalonna, 3 ek. vaj, 1 limet finomra reszelt héja, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 chili kimagozva és apróra vágva, 2 ek. finomra vágott koriander, 2 újhagyma vékony karikákra vágva, só, bors, 1-2 kiskanál limetlé
A mártáshoz 1,5 dl tejföl, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma                               
A díszítéshez friss koriander, limet karikák
Elkészítés:
A rákok köré tekerjük a szalonnacsíkokat, és fogpiszkálóval rögzítjük. A vajat megolvasztjuk, belekeverjük a reszelt limethéj felét és a fokhagymát.
Meglocsoljuk vele a szalonnába csomagolt garnélákat. Egy tálban alaposan összekeverjük a tejfölt, a fokhagymát, a chilit, a koriandert, az újhagymát, a maradék limethéjat és a limetlét. Megsózzuk, borsózzuk. A garnélákat előmelegített grillsütőben 4 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk.
Kivesszük a fogpiszkálókat, és eldobjuk. A kész rákokat tányérokra osztjuk, és friss korianderrel és limetkarikákkal díszítjük. A mártást külön tálkában kínáljuk.