Előételek
Hozzávalók:
16-20 nagyobb garnéla
megtisztítva, 16-20 szelet húsos szalonna, 3 ek. vaj, 1 limet finomra reszelt
héja, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 chili kimagozva és apróra vágva, 2 ek.
finomra vágott koriander, 2 újhagyma vékony karikákra vágva, só, bors, 1-2 kiskanál
limetlé
A mártáshoz 1,5 dl tejföl, 2-3
gerezd zúzott fokhagyma
A díszítéshez friss koriander,
limet karikák
Elkészítés:
A rákok köré tekerjük a
szalonnacsíkokat, és fogpiszkálóval rögzítjük. A vajat megolvasztjuk,
belekeverjük a reszelt limethéj felét és a fokhagymát.
Meglocsoljuk vele a szalonnába
csomagolt garnélákat. Egy tálban alaposan összekeverjük a tejfölt, a
fokhagymát, a chilit, a koriandert, az újhagymát, a maradék limethéjat és a
limetlét. Megsózzuk, borsózzuk. A garnélákat előmelegített grillsütőben 4
percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk.
Kivesszük a fogpiszkálókat, és
eldobjuk. A kész rákokat tányérokra osztjuk, és friss korianderrel és
limetkarikákkal díszítjük. A mártást külön tálkában kínáljuk.